≡ Menu

Vikend paket v Berlinu

Berlin – to čarobno, zanimivo in priljubljeno mesto v severovzhodni Nemčiji je v skozi zgodovino doživelo in preživelo marsikaj. Danes doživlja razcvet in preporod kar se tiče turizma, saj ga obiskuje vse več mladih iz vsega sveta.

Svojo vikend avanturo najbolje pričnete na letališču Tegel, kamor priletite iz Ljubljane. Tukaj si nabavite Berlin Welcome Card. Z njo boste brezplačno potovali z javnimi prevoznimi sredstvi ter imeli cenejši vstop v marsikateri muzej ali druge znamenitosti.

Marsikatero prenočišče, ki nudi možnost vikend paketa, vas lahko spominja na čase, ko je bil Berlin razdeljen. Najbolj priljubljeni predeli so Mitte, Kreuzberg in Friedrichshain, kjer se tudi največ dogaja. Če boste bivali v obrobnih mestnih četrtih, kjer so cene bivanja nekoliko nižje, za prevoze uporabite podzemno železnico ali tramvaj.

Če želite kar najhitreje videti kar največ, se podajte na »Trabi Safari«. Z legendarnimi vzhodnonemškimi avtomobili brez strehe vas bodo popeljali po Berlinu in razkazali vse znamenitosti. Turisti se radi podajo tudi na tržnico ulične hrane, kjer lahko uživate v okusih iz celega sveta. Ob večerih se veliko ljudi sprehaja ob bregovih reke Spree in si privošči topel napitek ali pa odlična nemška piva v številnih kavarnah ali lokalih.

Berlin pa seveda najbolj zaživi v času božičnih praznikov in silvestrovega. Številne zabave, koncerti in drugi kulturni dogodki vam popestrijo najdaljšo noč v letu.
Booking.com